
שאלות נפוצות

אני אחרי לידה, טבלתי ואני קצת בלחץ מיחסי האישות הראשונים מה עושים?
זה מאוד טבעי ונפוץ אצל הרבה נשים. חשוב להיבדק אצל רופא/רופאת נשים לבדוק שהכל בסדר ואז פשוט לחכות בסבלנות עד שתהיי מוכנה. ניתן להשתמש בג'ל להקלה בעת המגע המיני. לפרטים והדרכה נוספים אתם מוזמנים לפנות אלי.
אשתי ואני לא כל כך מתואמים בצורך וברצון ליחסי אישות, מה אפשר לעשות?
בדרך-כלל הרצון ביחסי האישות שונה בין המינים. ניתן לומר באופן כללי כי הגבר מעוניין יותר מהאישה, אך כמובן יש גם מקרים שונים. כדאי לברר ולבדוק את הסיבה ולנסות ביחד לצמצם את הפערים. אתם מוזמנים לפנות אלי כדי לנסות ולברר ביחד את המקום של כל אחד מכם, וביחד ננסה למצוא כיצד תוכלו להיפגש במקום שיהיה טוב ונח לשניכם.


את מרגישה מתיחות מסוימת כשאת חוזרת מהמקווה, האם זו הרגשה לגיטימית? מה אפשר לעשות?
נשים רבות חוות מתח נפשי וגופני ביום של המקווה וכן לאחריו. ישנן סיבות רבות לכך: המשימות שעלייך לסיים עד לזמן מסוים, מתח מיני, ציפיה ו/או חשש מהמפגש המחודש, גלולות למניעת הריון המורידות בדרך-כלל את החשק המיני ולא מאפשרות את המשיכה המינית הרצויה ביום זה ועוד. את -אתם מוזמנים לפנות אלי וביחד ננסה לברר כיצד תוכלו להפוך את היום הזה ליום שתצפו לו.
אמצעי המניעה שהשתמשתם בהם כבר לא מתאימים לכם ואתם רוצים לשמוע על אפשרויות אחרות ועל דעת ההלכה לגבי אפשרויות אלה.
נשים רבות לוקחות גלולות למניעת הריון ועם כל היתרונות שיש לכך, יש לגלולות גם חסרונות רבים: נשים רבות לא יודעות כי כאבי הראש שלהן מקורן בגלולות, הירידה בחשק המיני, עודף תאבון ועוד. ישנם אמצעי מניעה נוספים שאפשריים לשימוש גם בציבור הדתי. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לפנות אלי להתאמה מחודשת של אמצעי המניעה שלכם.


אנחנו נשואים כבר 3 שנים ומסתדרים מצוין. יש לנו מספר נקודות שבכל פעם גורמות לנו למריבות לא נעימות. האם יש אפשרות להימנע מכך, או שצריך להשלים עם זה שמריבות הן חלק מחיי הנישואים?
מסופר על זוג צעיר שהחליט שאף פעם הם לא ילכו לישון כשהם במריבה, ובאמת בכל שנת הנישואים הראשונה שלהם הם לא הלכו לישון...
זוג יקר!
כן, מריבות, וכפי שאני מעדיפה לכנות אותם: חילוקי דעות, הם חלק מחיי הנישואים! אך כמו כל דבר יש דרכים לחלוק זה על זה, ובהחלט ניתן ללמוד ולתרגל להתווכח בצורה מכובדת ומכבדת.
לא חובה שתסכימו תמיד זה עם דעתו של זו. נקודות המבט השונות יכולות מצד אחד לגרום לחילוקי דעות, אך מצד שני אם מבררים לעומק את הבסיס של הדעה של כל אחד אפשר להגיע להכרות מעמיקה ולהבנה של נקודת המבט השונה. מתוך הבנה זו, ומתוך הכרות עם בן הזוג ועם מה שהביא אותו לדעה זו או אחרת, ניתן לדון בצורה מכובדת בדעה של כל אחד ולבסוף להחליט לפי מי הולכים הפעם.
ולגבי הנקודות שחוזרות על עצמן, לגביהן בהחלט יש מקום לברר לעומק פעם אחת ולתמיד את מה שעומד מאחוריהן, לקבל ולכבד אחד את דעתו של השני, ולא לריב כל פעם מחדש על אותו הדבר. אין סיבה ליפול כל פעם באותו הבור אם אתם כבר יודעים על קיומו. ואם אתם לא מצליחים לעשות את זה לבד, אתם מוזמנים...
אנחנו נשואים שנה ורבים המון, זה נורמלי?
אני רוצה להתחיל את התשובה במכתב שקיבלתי מכלה שהיתה אצלי וזה לשונו:
"איזה יופי שהתחלת לייעץ לזוגות! אני חושבת שזו פשוט מצווה לייעץ לזוגות בשנה הראשונה לנישואים. לי היה קשה בהתחלה, רבנו הרבה (לפחות יחסית ללפני החתונה...) והחברות הקרובות אליי לא היו נשואות אז לא הרגשתי שיש לי את מי לשתף. אחרי חצי שנה חברה טובה שלי התחתנה ואחרי כמה חודשים שאלתי אותה מה שלומה ואיך זה להיות זוג נשוי וסיפרתי לה שהיה לי קשה בהתחלה. היא כ"כ שמחה שסיפרתי לה את זה! היא אמרה שהיא ובעלה רבים הרבה ושהיא כבר חשבה שיש בעיה אצלם... לפני שנה שוב סיפרתי על הקושי שהיה לי לחברה אחרת שהייתה נשואה חודש והיא התחילה לבכות ואמרה שכבר חשבה שהם לא היו צריכים להתחתן כי הם מתווכחים הרבה. מאז אני משתדלת לדבר עם כל חברה טובה שמתחתנת ולספר לה כדי שתדע שאם יש קשיים בהתחלה זה נורמלי וכמובן שזה לא מעיד בהכרח שיש משהו פגום בזוגיות שלה"
כן, השנה הראשונה לנישואים היא לא פשוטה. יש המון נקודות שצריך לדון בהן, חילוקי דעות, קשיים, אתגרים והמון המון דברים חדשים. נכון, ניתן לנסות לפתור את הרוב לבד, אבל ייעוץ זוגי יכול לאפשר הבנה עמוקה של המניעים, הערכים, וההשקפות השונות שמביאים לחילוקי הדעות, ולפתור אותם על הצד הטוב ביותר.
